Confidenţialitate

Sindromul post-vacanță îi afectează și pe copii, susțin psihologii

Încheierea perioadei de concedii și revenirea la activitățile zilnice sporesc tensiunea în cadrul unei familii, afirmă psihologii.

Septembrie este luna în care cei mai mulți adulți se întorc la serviciu, iar copiii se pregătesc pentru reînceperea școlii.

Cercetătorii susțin că sindromul post-vacanță îi afectează, în egală măsură, și pe copii și pe părinți, însă simptomele nu sunt recunoscute cA boală de Organizația Mondială a Sănătății.

 

Psihologii intervievați de jurnaliștii de la cotidianul spaniol ABC susțin că fenomenul este normal și poate dura până la 3 zile.

Dacă persoanele nu-și revin după această perioadă, de la întoarcerea din vacanță, înseamnă că problema este mult mai gravă și trebuie consultat un specialist.

Sindromul post-vacanță îi afectează și pe copii.

Pentru unii, reînceperea școlii în luna septembrie este un motiv de bucurie pentru că își revăd colegii sau pentru că primesc cărți noi, dar sunt și numeroși școlari pentru care constituie un motiv de neliniște.

În rândul celor mici, sindromul post-vacanță se poate manifesta sub formă de ‘tristețe, iritabilitate, tulburări de somn sau pierderea poftei de mâncare,.

Pentru a ameliora aceste simptome, este indicat cA cei mici să se acomodeze cu programul din timpul școlii cu 2 săptămâni înainte.