Sindicatul Funcționarilor Publici: Formularul 600 dublează volumul de muncă pentru funcționarii din administrațiile fiscale

Obligativitatea depunerii noului formular 600 de către cei care au venituri realizate în afara salariilor dublează activitatea funcționarilor din administrațiile fiscal, și așa prea puțini – atrage atenția liderul Sindicatul Național al Funcționarilor Publici, Sebastian Oprescu.

Sunt obligați să depună acest noul formular, până la finele lunii ianuarie, toți cei care realizează venituri extra-salariale din drepturi de autor, dividente sau chirii, care depășesc cumulat, pe an, valoarea a 12 salarii minime pe economie. Agenția Națională de Administrate Fiscală – ANAF estima într-un comunicat de presă că numărul acestor persoane care ar trebui să ajungă la ghișee până pe 31 ianuarie este de peste 200.000.

Liderul de sindicat Sebastian Oprescu spune că procesarea acestor noi formulare se suprapune cu returnarea taxei auto care a început din această lună.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul de sindicat este de părere că singura soluție pentru evitarea aglomerațiilor de la ghișee ar fi depunerea formularelor online. Apar, însă, două probleme. Pe de o parte, formularul 600 nu este încă disponibil în  varianta electronică. Această situație se va rezolva, iar formularul va fi disponibil de luni, anunță ANAF.  Pe de altă parte, sistemul electronic ar putea să pice la un asemenea volum de depuneri, apreciază liderul sindical Sebastian Oprescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS