Sindicatele din penitenciare discută cu ministrul Justiţiei şi cu şeful ANP

Sindicatele din penitenciare discută miercuri cu ministrul Justiţiei şi cu şeful ANP pe tema majorării salariilor, suplimentării statelor de funcţii din sistemul penitenciar şi despre bugetul ANP.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunta ca obiectivul întâlnirii este stabilirea modalităţilor concrete prin care se vor pune în practică cele stabilite la întâlnirea de joi, de la Guvern, împreună cu prim-ministrul Mihai Tudose.

Pe agenda discuţiilor se va afla proiectul de Ordonantţă de urgenţă pentru majorarea cu “până la 15%” a salariilor brute pentru angajaţii din penitenciare.

Se va discuta si despre demersurilor pe care ANP si Ministerul Justiţiei le vor îndeplini pentru a se asigura că bugetul ANP nu va fi redus la rectificare, aşa cum se preconiza, şi că vor fi asigurate resursele pentru plata tuturor drepturilor salariale, inclusiv a voucherelor de vacanţă.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare, Ştefan Teoroc, a declarat, joi, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu premierul la Palatul Victoria, că în administraţia penitenciarelor va fi un val de plecări din cauza pensiilor speciale, iar concursurile pentru cele 1.200 de posturi vacante abia vor acoperi aceste plecări.

Sindicalistul a precizat că premierul a fost receptiv la revendicări, însă protestul programat pentru această săptămână rămâne valabil pentru moment.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS