Confidenţialitate

Sindicatele din educație vor ca elevii să fie testați anti-COVID săptămânal | AUDIO

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hancescu, a spus la Europa FM că România ar trebui să urmeze exemplul altor țări și folosească testele rapide pentru a depista dacă elevii au coronavirus:

„Am văzut că în alte țări posibil să se facă acest lucru, acele testări rapidela elevi. E important dacă și România va reuși, cu un rezultat gata în 10 minute și va fi foarte util pentru școala românească să se poată săptămânal și cam care e situația.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, liderul sindical anunță că Ministerul Educației lucrează deja la modele de subiecte pentru examenele naționale de anul acesta.

Sindicatele i-au cerut ministrului Sorin Câmpeanu să vină cu o programă de avarie pentru semestrul al doilea, astfel încât să fie mai puține lecții noi:

„Va fi imposibil să faci și ore remediale și să parcurgi actualamaterie. Ar trebui ca Ministerul să vină cu o nouă programă de avarie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă situația epidemiologică o va permite, școlile se vor redeschide din 8 februarie, când începe semestrul al doilea. Sunt luate în calcul mai multe scenarii, unul dintre ele prevede revenirea în clase doar pentru copii de grădiniță și elevii din ciclul primar și din anii terminali.