Confidenţialitate

Sindicatele din Educație cer măsuri clare pentru redeschiderea școlilor

Vaccinarea cu prioritate a cadrelor didactice, echipamente și produse pentru dezinfecție în toate școlile și reguli privind predarea în noile condiții sunt cerute de sindicaliștii din Educație.

Liderii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ solicită ca simulările pentru examene să fie pregătite din timp, la fel și Evaluarea Națională și Bacalaureatul, dar și un plan de rezervă dacă acestea nu se pot susține normal.

Pentru protecţia directă a angajaţilor din învăţământ, a elevilor şi, indirectă, a familiilor acestora, FSLI solicită asigurarea echipamentelor şi a produselor de dezinfecţie în toate școlie precum și instruirea corectă a personalului care se ocupă de curăţenie.

Se cere vaccinarea personalului din educaţie cu prioritate, imediat ce va fi asigurat necesarul de doze de vaccin.

Este necesar un plan care să permită predarea materiei la zi, dar şi introducerea orelor de recuperare, spun sindicaliștii, astfel încât să nu se ajungă la epuizarea elevilor, dar şi a personalului didactic.

Se cere stabilirea unei linii suport în școli pentru elevii care întâmpină probleme în asimilarea cunoştinţelor, dar și regândirea sistemului de teme pentru acasă, astfel încât elevii să beneficieze de timp suficient de relaxare.

FSLI solicită aparatura necesară pentru cadrele didactice şi elevii care vor continua şcoala online.

De asemenea, se dorește pregătirea din timp a simulărilor şi examenelor naţionale, precum și stabilirea unui plan de rezervă dezbătut cu sindicatele pentru situația în care, din cauza pandemiei, s-ar putea reveni la şcoala online.