Confidenţialitate

Sindicate: Profesorii vor învăța să predea online, participând la cursuri tot online | AUDIO

Două salarii minime cu care profesorii ar urma să își cumpere laptopuri, tablete sau orice altceva le-ar fi necesar să predea online.

Asta prevede un proiect de lege votat în Senat la sfârșitul lunii trecute, pe care Federația Sindicatelor Libere – FSLI – îl vrea pus în aplicare cât mai repede.

Solicitarea vine în contextul în care Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că pe timpul verii, profesorii vor fi instruiți despre cum să predea online.

Este nevoie de acești bănuți, pentru ca toți profesorii din România să poată beneficia de echipamentul necesar desfășurării orelor de la distanță. Și codul muncii prevede acest lucru. Ca angajatorul, când cere cadrului didactic să-și desfășoare activitatea de acasă, trebuie să-i pună la dispoziție echipamentul necesar. Va trebui să ne obișnuim cu ore în mediul online. Să nu uite Ministerul Educației că trebuie să investească și în resursa umană”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • George Purcaru, vicepreședinte FSLI

Odată ce își vor achiziționa laptopuri sau abonamente la internet, profesorii vor trebui să învețe cum să folosească, spune George Purcaru:

“Dacă e gândim la formatul clasic al cursurilor de formare a cadrelor didactice, este exclus. Nu vom mai putea să ne întâlnim toți într-o sală și acolo să încercăm să învățam ceva. Eu cred ca vă trebui să încercăm să trecem la un alt nivel. Cursurile acestea de pregătire să se desfășoare în mediul online. Poate să fie și o problemă, dar depinde cum privim lucrurile. Eu cred că toți profesorii din România au capacitatea de a învață și a se adapta. Important este să avem un numitor comun și să avem cursurile puse la dispoziție de către Ministerul Educației. Ar trebui să meargă pe două paliere. Cei care nu știu să folosească tehnica, mai întăi de toate trebuie învățați să folosească tehnica”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.