Sindicate miniere Oltenia / CEO / Acord la Contractul Colectiv de Munca (AUDIO)

Jumătate din sindicatele miniere din Oltenia au semnat cu administraţia, Complexul Energetic Oltenia, un acord la contractul colectiv de muncă. Prin acest document, angajaţii pierd mai multe drepturi salariale.

Prin semnarea acordului care nu poate ține loc de contract colectiv de muncă, administrația a propus reducerea primelor de vacanță cu aproximativ 1600 de lei pentru fiecare salariat. Nu vor mai fi acordate cote de combustibil sau de odihnă, ci doar de tratament. De asemenea, primele de murături, Crăciun, de Paște sau de Ziua Energeticianului vor fi reduse cu 250 de lei, astfel încât salariații vor încasa doar câte 500 de lei.

Zilele de concediu au rămas aceleași deși managerul companiei, Laurențiu Ciurel, susține că un miner are concediu cât un judecător de la Curtea Constituțională.

Doar jumătate din sindicatele reprezentative au semnat acest acord, urmând ca celelalte zece organizații să-și continue protestul. Deja s-a obținut aprobare pentru un miting în Târgu Jiu la care vor participa, joi, 5000 de salariați