Confidenţialitate

Sindicalistul Ion Rădoi, sub control judiciar | AUDIO

Liderul Sindicatului Liber Metrou a fost plasat sub control judiciar, miercuri seară, de procurorii Direcției Anticorupție.

Ion Rădoi a fost audiat, timp de mai multe ore, într-un dosar ce vizează infracţiuni de șantaj și corupţie, fiind efectuate percheziţii în Bucureşti şi în județele Prahova şi Ilfov.

La ieşirea din sediul DNA, sindicalistul a fost flancat de un cordon de jandarmi şi de mai mulţi susţinători până la maşina care îl aştepta în faţa clădirii.

Direcția Anticorupție a anunţat într-un comunicat, La ieşire, el a fost flancat de un cordon de jandarmi şi de mai mulţi susţinători până la maşina care îl aştepta în faţa instituţiei, că procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2018 – 2021.

“Miercuri, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova şi Ilfov, dintre care trei sunt sedii ale unor instituţii publice”, se preciza în comunicat.

Dosarul a fost deschis după ce Ministerul Transporturilor a reclamat modul în care au fost exploatate spațiile comerciale din subteranul metroului bucureștean.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ioana Brustur Căpitanu