Confidenţialitate

Sindicaliștii din Sănătate protestează în fața Guvernului

Nemulţumiţi de situaţia gravă din sistemul sanitar, sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor protesta astăzi în faţa Guvernului.

Acțiunea, la care sunt așteptate 120 de persoane după cum spun organizatorii, este programată la ora 11.00 în Piaţa Victoriei.

Principalele motive pentru care membrii federației SANITAS ies în stradă sunt legate de situaţia gravă din sistemul sanitar; sindicaliștii susțin că unul dintre efecte este incendiul de vineri de la Constanţa.

Alte nemulțumiri reclamate de sindicaliști: limitarea drepturilor angajaţilor şi neasigurarea unor condiţii de muncă decente.

Într-un mesaj postat vineri pe pagina de Facebook, în contextul incendiului produs la spitalul de boli infecţioase din Constanţa, organizaţia sindicală spunea că secţiile ATI nu se fac la comandă şi nu suportă improvizaţii.

De asemenea, Sanitas atrage atenţia că executivul nu are o strategie coerentă pentru rezolvarea problemei infrastructurii învechite a unităţilor sanitare.

7 femei infectate cu virusul SARS COV 2 au murit vineri în incendiul izbucnit la Secţia de Terapie Intensivă COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.