Confidenţialitate

Sindicaliştii din sănătate intră în grevă japoneză pe termen nelimitat | AUDIO

Sindicaliştii din sănătate au anunțat pentru astăzi o grevă japoneză pe termen nelimitat, până la rezolvarea revendicărilor. În instituţiile publice de sănătate şi asistenţă social nu se va întrerupe, însă, activitatea. Greviștii vor purta doar banderole cu înscrisul SANITAS. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sindicaliștii sunt hotărâți să  menţină o presiune continuă asupra autorităţilor. Mesajul lor este că  nu mai acceptă amânări sau soluţii parţiale la revendicările înaintate déjà Guvernului.

Greva va avea loc chiar dacă aseară, Ministerul Muncii a publicat un proietct de Ordonanța de urgență care prevede creșterea salariilor pentru  pentru o parte din personalul medico-sanitar şi auxiliar sanitar, respectiv statisticienii și registratorii medicali, infirmierele, brancardierii,  spălătoresele şi îngrijitoarele. Aceasta nu e, însă, singura revendicare a sindicaliștilor din Sănătate.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, declara, însă, recent că e optimist și că nu vom avea grevă în spitale.

Potrivit SANITAS, pe 7 iunie are lor greva japoneză în instituţiile publice de sănătate şi asistenţă socială, negocierile vor continua. În cazul unui eșec, nu exclude greva generală.

Sursa foto: Facebook Sanitas

Citește și: Vor crește salariile pentru anumite categorii de angajați din Sănătate