Confidenţialitate

Sindicaliștii, despre proiectul legii salarizării prezentat ”pe surse”: Guvernul se joacă de-a salarizarea

Sindicatele se declară nemulțumite de modul în care Guvernul alege să comunice cifrele din proiectul privind noua lege a salarizării.

Blocul Național Sindical e de părere că guvernanții se joacă de-a salarizarea în sistemul bugetar.

Varianta Guvernului – prezentată de presă ”pe surse” – fără o asumare oficială de la Palatul Victoria este de fapt un test, crede președintele BNS – Dumitru Costin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

”Guvernul continuă să se comporte ciudat pentru mine, pentru că normal ar fi fost să primim o propunere de proiect, o notă de impact. Gestul acesta este, pur și simplu, un demers pe care-l fac unii din Cabinetul Cioloș  pentru a testa opinia publică. Nu lansăm, așa, pe surse niște informații pe care le ia presa, încep ăia să-și dea cu presupusul (de la sindicate), marii specialiști în economie își dau cu presupusul, e o șmecherie ieftină”, a spus, pentru Europa FM, Dumitru Costin.

Pe de altă parte, potrivit surselor de la Palatul Victoria, creșterea salariului minim brut va fi drastic limitată: mai exact, câte 25 de lei în fiecare an până în 2020.

Intenția Guvernului este aprig criticată de sindicaliști.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

”Nu și-au propus, nici Guvernul ăsta, la fel ca precedentul, să facă o auditare a sistemul public din România, să vadă ce e bine, ce e rău. Teza asta cu ”stați voi liniștiți în banca voastră 4 ani de zile, vrem să ținem salariul minim la același nivel scăzut” confirmă, încă dată, teza asta tembelă pe care unii lideir politici și șefi de Guverne din țara asta o tot mestecă de ani buni: economia României competitivă pe salarii mici. Nu se mai poate (…)”, spune Dumitru Costin.

Potrivit profit.ro, Executivul a propus o majorare a salariilor bugetarilor în medie cu 19%.

Iar Gândul relatează cel mai mic salariu de bază în sectorul bugetar ar urma să fie, în 2020, de 1.350 de lei, iar cel mai mare de 20 de mii 250 de lei, pentru funcţia cu cea mai mare reponsabilitate în stat

Amintim, de la 1 mai anul acesta, salariul minim va urca la 1.250 de lei, în baza unei hotărâri deja aprobate de Guvern.