Confidenţialitate

Sindicaliști din MAI protestează, joi, de Ziua Poliției

Nemulţumite de tăieri ale veniturilor salariale şi ale pensiilor, sindicatele poliţiştilor şi personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne vor “sărbători” Ziua Poliţiei Române în stradă.

Organizată de Sindicatul Europol, manifestația urmează să se desfăşoare în faţa sediului MAI, între orele 10.00 şi 14.00.

“Dacă nu vreţi să fim din nou «fraierii sistemului», dacă nu vreţi tăieri ale veniturilor salariale, dacă vreţi aplicarea Legii salarizării 153/2017,
dacă vreţi ca pensiile militare să fie indexate, dacă v-aţi săturat de discriminările salariale, dacă v-aţi săturat de incompetenţa şefilor, haideţi la protest!”, se menționează într-un comunicat.

Federaţia şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI va organiza un pichet, tot de la ora 10.00, în fața sediului Guvernului din Piața Victoriei.

“(…) continuăm protestele, întrucât Guvernul şi Parlamentul au legiferat, afectând drepturile economice şi profesionale ale familiei noastre ocupaţionale, ale pensionarilor şi ale celorlalţi angajaţi din România, dar şi pe fondul încălcării grosolane a drepturilor omului în România. De asemenea, facem APEL la poliţişti, la personalul contractual, la poliţiştii în rezervă/retragere să fie alături de noi la aceste acţiuni de protest, în număr cât mai mare, pentru că dacă nu vom câştiga această luptă pentru drepturile noastre, pentru demnitate şi respect, va fi doar o chestiune de timp ca lucrurile să intre pe un făgaş distructiv pentru sistemul de Ordine Publică, cu efecte negative pentru întreaga societate românească. Suntem sideraţi de tendinţele dictatoriale pe care unii oficiali le transmit, de divizare a societăţii româneşti, de fracturare a voinţei oamenilor, a demnităţii lor”, au transmis reprezentanţii SNPPC.