Confidenţialitate

Sinaia: Cozi la instalațiile pe cablu. Oamenii au așteptat peste două ore | AUDIO

Cu câteva zile înaintea sărbătorilor, doar pe pârtiile de la Sinaia este zăpadă, din toată zona Brașov-Prahova.

Nu e de mirare că iubitorii sporturilor de iarnă au făcut cozi la instalațiile pe cablu și că au așteptat și mai bine de 2 ore ca să coboare din munte.

Infrastructura de transport pe cablu din Sinaia este depășită de numărul neobișnuit de mare de schiori care doresc să se bucure de zăpadă.

Gondola și telecabina închise sâmbătă la ora 5 după amiază, au finalizat coborârea schiorilor abia după 2 ore. Explicațiile sunt legate de faptul că sutele de turiști urcă în munte tot timpul zilei, dar depind exclusiv de coborârea pe instalațiile pe cablu la finalul acesteia.

Dincolo de blocajul creat, și distanțarea fizică a dispărut cu desăvârșire, chiar dacă au existat echipajele jandarmilor în toate punctele de preluare.

Turiștii cer decalaje mai mari între telecabina dintre cota 1400 și cota 2000, dar și instalarea de limitatoare pentru păstrarea distanței fizice.

Autoritățile caută soluții pentru rezolvarea situației. Sinaia este singura stațiune în care se poate schia în această perioadă în toată zona Brașov-valea Prahovei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristina Nica