Confidenţialitate

Simulare Bacalaureat: Elevii din 78 de licee aflate în localități carantinate nu au putut participa la simularea de luni

Peste 112.000 de elevi au fost prezenţi la simularea probei scrise la Limba şi literatura română a examenului naţional de Bacalaureat.  Pentru că au încercat să copieze, au fost eliminaţi 5 candidaţi.

Au fost aprobate 76 de solicitări de sustinere a examenului în condiţii speciale, acasa, cu prelungirea timpului de lucru sau cu asigurarea unui interpret mimico-gestual.

Elevii din unităţile de învăţământ aflate in localităţile unde rata incidenţei infecţiilor cu SARS-CoV-2 a trecut de 6 la mie vor putea susţine simulările examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare dar nu mai târziu de 15 mai.

La proba scrisă la Limba și literatura română, elevii au primit un text la prima vedere din Mărturisiri literare, de Jean Bart.

Textul argumentativ a fost despre importanța implicării civice în perioadele de criză.

Simularea examenului naţional de Bacalaureat continua marţi, cu proba obligatorie a profilului. În 24 martie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării iar pe 25 martie, simularea probei la Limba şi literatura maternă.

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a va începe pe 29 martie, cu proba la Limba şi literatura română.

În 30 martie va avea loc simularea la matematică, iar pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă.