Simona Halep vs. Serena Williams. Parcursul celor două de la US Open 2016

Simona Halep joacă în această noapte cu Serena Williams. Dacă Simona Halep este în căutarea primului titlu de Mare Șlem,  Serena Williams a adunat nu mai puțin de 22 de trofee, fiind la egalitate din acest punct de vedere cu fosta campioană germană Steffi Graf.

Doar 20 de game-uri a cedat Serena Williams în primele 4 runde de la Open-ul American. A trecut pe rând de Ekaterina Makarova, Vania King, Johanna Larsson și Yaroslava Shvedova – toate fără să cedeze vreun set.

De partea cealaltă, traseul Simonei Halep nu a fost deloc unul facil. A început tare meciurile cu Flipkens și Safarova, iar rezultatele s-au văzut imediat. La fel de abrupt s-a dat startul și în partida cu Timea Babos însă jucătoarea din Ungaria a echilbrat apoi jocul, învingătoarea stabilindu-se în prelungiri.

Fără soluții în fața jocului Simonei Halep a fost și Suarez Navarro. În meciul din optimi, Halep și-a trecut în palmares al șaselea succes în fața Carlei, din 11 meciuri directe.

Chiar dacă aborda finalul de sezon 2015 din postura de loc 2 WTA, Simona Halep (a 5-a în lume) emană acum o mai mare încredere în propriile forțe.

Traseul spre titlul de la New York rămâne unul foarte  dificil. După o eventuală victorie în fața Serenei, pentru Simona Halep ar urma meciuri cu Radwanska și Kerber.

Simona Halep o va întâlni în sferturile de finală pe Serena Williams joi de la ora 02.00, întâlnirea putând fi văzută în România la TV pe Eurosport 1.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS