Confidenţialitate

Simona Halep joacă în această noapte cu Serena Williams. Bătălia cifrelor

Dacă Simona Halep este în căutarea primului titlu de Mare Șlem,  Serena Williams a adunat nu mai puțin de 22 de trofee, fiind la egalitate din acest punct de vedere cu fosta campioană germană Steffi Graf.

Mezina familiei Williams s-a impus de 6 ori la Australian Open, de 3 ori la Roland Garros, de 7 ori la Wimbledon și în alte 6 cazuri la US Open.  Serena a câștigat primul titlu la New York tocmai în 1999. De atunci, au urmat succesele din 2002, 2008, 2012, 2013 și 2014
Semifinala de anul trecut e cea mai bună performanță a Simonei Halep de la US Open.

Doar 20 de game-uri a cedat Serena Williams în primele 4 runde de la Open-ul American. A trecut pe rând de Ekaterina Makarova, Vania King, Johanna Larsson și Yaroslava Shvedova – toate fără să cedeze vreun set.

De partea cealaltă, traseul Simonei Halep nu a fost deloc unul facil. A început tare meciurile cu Flipkens și Safarova, iar rezultatele s-au văzut imediat. La fel de abrupt s-a dat startul și în partida cu Timea Babos însă jucătoarea din Ungaria a echilbrat apoi jocul, învingătoarea stabilindu-se în prelungiri.

Fără soluții în fața jocului Simonei a fost și Suarez Navarro. În meciul din optimi, Halep și-a trecut în palmares al șaselea succes în fața Carlei, din 11 meciuri directe.

De 8 ori a întâlnit-o în carieră Halep pe Williams iar scorul confruntărilor directe este net favorabil campioanei din Statele Unite: 7-1. Singura victorie a Simonei Halep este cea de la Turneul Campioanelor/ Singapore 2014.

Au fost atunci două dueluri cu scenarii diametral opuse: Halep a câștigat extrem de lejer în faza grupelor, scor 6-0 6-2, pentru ca Williams să-și treacă în palmares finala după o revanșă în stil clasic: 6-3 6-0.

Simona Halep o va întâlni în sferturile de finală pe Serena Williams joi de la ora 02.00, întâlnirea putând fi văzută în România la TV pe Eurosport 1.