Confidenţialitate

Simona Halep va intra în carantină timp de 14 zile, înainte de a participa la Australian Open

Sute de jucători de tenis vor ajunge în Australia începând cu 15 ianuarie pentru a participa la primul turneu de grand slam al anului, programat între 8 și 21 februarie.

Pentru a nu depăși limita stabilită de autorități în cazul persoanelor aflate în carantină la Melbourne, organizatorii turneului au decis ca primii 3 jucători din clasamentul mondial, atât la masculin, cât și la feminin, deci inclusiv Simona Halep (2 WTA), să petreacă cele 14 zile de carantină în orașul Adelaide.

De altfel, acești jucători ar urma să participe, la sfârșitul acestei luni, la un turneu demonstrativ în Adelaide. Este orașul natal al lui Darren Cahill, antrenorul lui Halep.

Federația Australiană de Tenis precizează că pe durata celor 14 zile de carantină, jucătorii vor avea voie să petreacă 5 ore în afara camerelor de hotel pentru a se putea antrena.

Organizatorii se aşteaptă ca Australian Open, care la ultima ediție a atras aproape 800.000 de spectatori, să aibă anul acesta un grad de ocupare a tribunelor de cel puțin 50 la sută.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță