Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au calificat în optimi la Madrid

Halep, deținătoare a trofeului competiției spaniole, a eliminat-o cu 6-3, 2-6, 7-6 pe italianca Roberta Vinci, a 34-a în ierarhia mondială, și păstrează în continuare șansa de a recupera punctele importante în clasamentul WTA, pierdute în această săptămână, în care a coborât pe locul al 8-lea, cea mai joasă poziție a ei în ultimii anii.

Sorana Cârstea s-a calificat mai departe, învingând-o cu 6-3, 6-2, pe americanca Catherine Cartan Bellis. Târgovișteanca a primit un cec de 68.000 de euro, în competiția la care anul trecut s-a oprit în sferturi.

Pe tabloul masculin, Marius Copil se luptă și el în manșa a doua, tot marți, cu liderul mondial – scoțianul Andy Murray.

La dublu-feminin, Monica Niculescu și americanca Christina McHale au ratat calificarea în sferturi, contra favoritelor numărul 4, indianca Sania Mârza și Iaroslava Shvedova din Kasahstan: 6-1, 7-5.

Ele au rămas cu câte 120 de puncte în ierarhia de dublu, plus un cec de 20.600 de euro, iar turneul de la Madrid, organizat de Ion Țiriac are premii totale de 12 milioane și jumătate de euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS