Confidenţialitate

Simona Halep a fost eliminată de la Turneul Campioanelor | AUDIO

Simona Halep a ratat prezența în semifinalele Turneului Campioanelor de la Shenzhen, învinsă într-un meci spectaculos de Karolina Pliskova.

Cea mai titrată jucătoare română din istorie a început extrem de slab și a pierdut primul set la zero, în doar 20 de minute.

Și-a revenit însă în al doilea set, pe care l-a câștigat cu 6-2, iar apoi l-a chemat din tribune pe Darren Cahill. Antrenorul australian a lăudat-o și a încurajat-o să joace cu același tupeu pozitiv, iar dicursul a avut efectul scontat. Simona a început al 3-lea set cu un break și părea să controleze decisiv meciul.

Pliskova a reacționat însă, folosindu-se de arma ei principală: serviciul și a egalat, a preluat conducerea cu un re-break: 4-2, și până la final s-a impus cu 6-4.

Scriitorul, gazetarul și comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu e de părere că Simona nu putea avea pretenție la mai mult în condițiile cu care a început competiția din China:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tot vineri, Elina Svitolina și-a terminat parcursul în grupe cu “victorii pe linie”. Deja calificată în semifinale, ucraineanca a câștigat al 3-lea meci disputat în “Grupa Violet”.

A învins-o cu 7-5, 7-6, pe americanca Sofia Kenin, înlocuitoare a Biancai Andreescu – nevoită să se retragă din cauza unei accidentări.

A fost un meci de peste două ore. Setul al doilea, câștigat de Svitolina cu 12-10 în tie-break, a durat o oră și 23 de minute.

Cristian Tudor Popescu crede că “Turnele Campioanelor”, la feminin și la masculin, ar trebui mutate la începutul sezonului:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În semifinalele “Turneului Campioanelor”, sâmbătă, Elina Svitolina o va întâlni pe Belinda Bencic și Karolina Pliskova va lupta cu Ashleigh Barty.

Cristian Tudor Popescu spune cine ar avea cele mai mari șanse la trofeu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.