Confidenţialitate

Simona Halep, la a 30-a aniversare | VIDEO

Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a născut la 27 septembrie 1991, la Constanţa.

“N-am avut păpuşi, n-am avut altceva. Jucam fotbal, jucam tenis, făceam fileu din aţă, am găurit asfaltul şi am băgat doi stalpi şi jucam tenis, si în casă la fel, am făcut un mini teren de tenis şi jucam cu fratele meu”, a mărturisit campioana într-un interviu.

Remarcată la vârsta de 4 ani şi jumătate de profesorul de sport Ion Stan, Simona Halep a început să se antreneze cu o rachetă de tenis aproape cât ea de mare.

Ascensiunea profesională a Simonei Halep a început în anul 2008, când a jucat finala de la Notting Hill, dar a fost învinsă de Arantxa Rus.

La 9 iunie 2018, românca a câştigat finala de la Roland Garros, primul trofeu de Grand Slam din carieră, impunându-se în faţa americancei Sloane Stephens (10 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-1. În urma acestui succes, Simona Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un “major”, după Viriginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

În iulie 2019, Simona Halep a devenit campioana la Wimbledon.

Din cauza unei accidentări suferite la gambă în timpul turneului de la Roma, Simona Halep a avut un 2021 cu o slabă prezenţă în circuitul WTA, coborând până pe locul 14 în ierarhia mondială a tenisului mondial feminin.

În schimb, sportiva și a încheiat, pentru a doua oară, colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill.

Simona Halep a fost lider în clasamentul WTA timp de 64 de săptămâni.