Simona Halep este pregătită pentru finala Openului Franței

Simona Halep spune că a învățat să își gestioneze emoțiile, a devenit mai puternică din toate punctele de vedere, și este pregătită pentru finala de mâine de la Roland Garros cu Jelena Ostapenko.
După ce a învins-o în penultimul act pe Karolina Pliskova, 6-4, 3-6, 6-3, Simona a spus la conferința de presă că față de finala din 2014, pierdută în fața Mariei Sarapova, aleargă mai mult, nu obosește și are și mult mai multă experiență.

Totuși ea se așteaptă la un meci greu împotriva unei jucătoare care ieri a împlinit 20 de ani, nu are nimic de pierdut și despre care nu știe cum joacă. Ostapenko a trecut în semifinale cu 7-6, 3-6, 6-3 de Timea Bacsinszky.

Toată lumea este convinsă că Simona Halep nu are cum să rateze trofeul. Mats Wilander a spus la Eurosport că românca se mișcă incredibil iar fosta jucătoare Chris Evert că merită acest titlu de Grand Slam pentru anii în care s-a menținut la nivel înalt. Léquipe scrie că având în vedere rezultatele din acest sezon, Halep nu va pierde trenul iar elogiile crug din toate părțile.

Simona spune însă că nu simte presiunea de a fi favorită: este o mare provocare să câștige trofeul și să devină totodată lideră mondială dar simte că mai are mulți ani în față și că dacă va rata ocazia vor mai fi și alte finale. Cea de mâine, de la Paris, cu Jelena Ostapenko, va începe la ora 16.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS