Simona Halep a pierdut finala turneului de la Roland Garros

Maria Sharapova s-a impus cu 6-4, 6-7, 6-4 la capatul a mai bine de 3 ore de joc.

Simona Halep a inceput foarte bine meciul si a condus cu 2-0 insa a pierdut in cele din urma primul set cu 6-4, dupa o lupta aspra, care a durat aproape o ora. In setul al doilea, romanca si-a demonstrat inca o data stapanirea de sine si puterea psihica: a fost condusa cu 2-0, a salvat doua mingi de break la 4-3, a ajuns in tie break si s-a impus cu 7-5 in fata unei adversare de top, Maria Sharapova, castigatoare a 55 din ultimele 59 de meciuri jucate pe zgura. Setul decisiv a fost la fel de echilibart insa in cele din urma Simona a cedat cu 6-4. Oricum, ramane eroina unei finale memorabile, prima din ultimii 14 ani disputata in 3 seturi la Roland Garros. Maria Sharapova a spus ca a fost cea mai grea finala din cariera ei, in care mai a mai disputat 9 de Grand Slam si a cucerit toate cele 4 trofee majore.

Aflata la prima finala de elita a carierei, Simona Halep va fi incepand de maine numarul 3 mondial in tenisul feminin. La finalul meciului a fost aplaudata in picioare de cei aproape 15 000 de spectatori prezenti pe arena Philippe Chatrier, carora li s-a adresat cu zambetul pe buze in engleza si franceza, multumindu-le cu acest prilej tuturor romanilor care au sustinut-o.

Sa nu uitam insa ca ieri am avut si un succes la Roland Garros – Ioana Ducu si Ioana Loredana Rosca au castigat proba de dublu junioare.