Simona Halep a pierdut finala Australian Open

Simona Halep a ratat șansa de a se consacra la începutul lui 2018 drept cea mai bună jucătoare de tenis română din istorie.

Ea a pierdut primul turneu de Grand Slam din carieră și ocazia de a rămâne lideră a clasamentului mondial, după ce a cedat în finală cu daneza Caroline Wozniacki, scor: 6-7, 6-3 și 4-6 în decisiv.

Încurajată încă de la încălzire de numărul mare de suporteri danezi de pe “Arena Rod Laver”, Caroline Wozniacki a început mai bine și a făcut un break încă din start, distantandu-se la 3-0. Simona Halep și-a luat serviciul pentru 3-1, dar n-a reușit un re-break imediat, ea comițând și destul de multe erori nefortate la început. A dus totuși scorul la 4-2, însă daneza a evoluat mai constant și a făcut 5-2. Halep a început să își ridice puțin câte puțin nivelul jocului și a făcut și ea un break, egalând: 5-5.
Apoi s-a ajuns la 6-6, iar în tie-break, unde jucătoarea scandinavă nu a greșit aproape deloc și s-a impus cu 7-2, adjudecându-și primul set.

Setul secund a început “incrancenat”, după 1-1 a urmat cel mai lung și mai disputat game de până atunci, în care s-a impus Simona. Caroline n-a dat însă semne că ar putea coborî ritmul și a continuat cu loviturile la limită, având un procentaj foarte mic de erori.
La 3-2 pentru Halep, ea a cerut intervenția medicului, care i-a luat tensiunea și i-a permis apoi să continue.

Trebuie spus însă că Halep este și mai obosită, ea petrecând pe teren cu o oră și jumătate mai mult decât adversara, până în această fază. În plus, românca a disputat două meciuri-maraton, cu Lauren Davis și Angelique Kerber, în timp ce Wozniacki a avut în traseu doar jucătoare din afara Toplui 25 mondial.

Deși palidă la față și aproape șchiopătând cu piciorul stâng, Simona Halep a întors pe serviciul danezei și a servit pentru set, având 5-3. A câștigat cu 6-3 și a readus echilibrul.

În setul decisiv, Wozniacki a început mai bine, a avut 2-0, dar Halep nu a renunțat, a revenit egalând la 3, pentru că mai apoi să preia ritmul. A făcut 4-3 și a urmat la serviciu, moment în care și jucătoarea nordică a chemat medicul, acuzând dureri tot la piciorul stâng, sub genunchi.

Caroline a primit îngrijiri și s-a întors pe teren cu re-break. În fine, la finalul setului decisiv, mai bine a evoluat Wozniacki și a închis cu 6-4.

Trebuie spus că deși vineri seară a plouat la Melbourne, organizatorii australieni au decis să riște și să lase acoperișul arenei deschis. A fost totuși foarte cald, iar aerul umed, sufocant, a afectat mult randamentul sportivelor.

Daneza a preluat poziția de lideră mondială, cu doar 250 de puncte în fața Simonei, care și-ar putea recâștiga primul loc în cursul lunii viitoare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS