Simona Halep a anunțat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio

Simona Halep, locul 5 în ierarhia WTA, a anunțat azi pe pagina ei de Facebook că renunță la participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, de teama virusului Zika.

„Regret să vă anunț că am decis că nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Motivul deciziei mele este îngrijorarea vis-a-vis de pericolul pe care îl poate implica virusul Zika.

După numeroase discuții cu medici și familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportivă și pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie.

Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după încheirea carierei în tenis.

Știu că Jocurile Olimpice reprezintă un eveniment foarte important și regret cu adevărat circumstanțele. Sper ca și Comitetul Olimpic și Sportiv Român și românii să respecte decizia mea.

Le urez succes tuturor participanților, în special delegației noastre.
Voi continua să joc și să reprezint cu mândrie România la cât mai multe turnee, așa cum fac și acum în cadrul turneului BRD Bucharest Open.”, a postat Simona Halep pe Facebook.

Mai mulți sportivi au afirmat că nu sunt siguri de participarea la competiția din capitala Braziliei. Tot astăzi, jucătorul canadian de tenis Milos Raonic, locul 7 ATP, a renunțat de asemenea la Jocurile Olimpice.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS