UPDATE: Simona Halep a ajuns în sferturi la Wimbledon

Cea mai bine cotată jucătoare română de tenis a momentului, Simona Halep a ajuns în sferturile turneului de la Wimbledon.

Ea a învins-o cu emoții, în 3 seturi  pe americanca Madison Keys – a 9-a jucătoare a lumi, scor 6-7, 6-4 și 6-3 în decisiv. Meciul a durat o oră și 56 de minute, adversara Simonei a câștigat primul set la tailbreak, a reușit un break în debutul celui de-al 2-lea, dar în decisiv a cedat fizic.

Halep o va întâlni acum pe Angelique Kerber, nemțoaica de pe locul al 4-lea mondial care a eliminat-o cu 6-3 și 6-1 pe japoneza Misaki Doi. Câștigatoare la Australian Open, Kerber n-a pierdut până acum niciun set la Wimbledon, însă la întâlniri directe este condusă cu 3-1 de româncă. Simona a pierdut totuși ultimul meci cu jucătoarea germană, în aprilie, la Cluj, în Fed Cup.

Calificarea în sferturile celui de-al 3-lea Grand Slam al anului i-a adus Simonei Halep un cec de 250.000 de lire sterline – plus 430 de puncte WTA, care o pot urca în clasamentul profesionist dacă va ajunge până în semifinale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS