Confidenţialitate

Simona, fata de suflet a Spitalului Marie Curie

Simona are 15 ani și vrea să devină medic. În acest fel, ar putea să găsească tratamentul pentru boala ei și așa, niciun copil nu ar mai trebui să mai sufere.

Vrea să mai scrie și o carte despre viața ei sau despre cum poți să sfidezi destinul, găsind motive să zâmbești în fiecare zi.

Optimismul Simonei îi lasă cu gura căscată pe toți cei care îi cunosc povestea: medici, părinți, colegi de școală sau colegi de spital.

Deși diagnosticul ei este unul grav, Simona găsește puterea să îi încurajeze și pe cei din jur. Inclusiv pe mama ei.

“Ea nu suportă să mă vadă căzută. Ea mi-a zis: Mami, nu contează dacă am picior sau nu, important e că trăiesc. Nu mă deranjează că nu am picior.

Ea este foarte afectată de copiii care vin aici la tratament. Sunt și copii mici și ea se simte așa atașată de ei și suferă pentru ei”, mărturisește mama Simonei.

Doctorii sunt impresionați de energia și optimismul Simonei și de modul în care încearcă să-i susțină pe ceilalți copii internați în spital. Optimismul ei e molipsitor, spune medicul Florin Rădulescu.

“Simona este fata de suflet a spitalului. Este cea care ne mobilizează. M-a impresionat, de exemplu, momentul în care se pregătea să intre în sala de operație și ne spunea să zâmbim că ea o să fie bine”, mărturisește acesta.

Pe lângă faptul că speră și îi ajută și pe alții să spere, Simona nu caută vinovați. Sfidează boală pe care o are și viseză la ziua în care va merge din nou la școală și cândva, la Facultatea de Medicină. Poate într-o zi, va găsi ea însăși leacul pentru boala ei.

Unul din planurile de viitor ale Simonei este să scrie o carte despre viața și despre lupta ei. Nu din vanitate, ci din altruism, pentru a ajuta și alți copii să lupte pentru viața lor.

Un alt vis ar fi să ajungă la Cluj. Unde, în curând, se vor întâlni zeci de copii care s-au luptat cu cancerul și au învins. Simona vrea să afle cum au făcut ei și să le spună cum găsește ea puterea de a zâmbi zi de zi.

Simona citește foarte mult. Cel mai mult îi plac cărțile din seria “Harry Potter”, personaj care, ca și ea, luptă pentru fiecare lucru pe care și-l dorește.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmează-ți visul! O campanie Europa FM realizată cu ajutorul DEDEMAN