Confidenţialitate

Sighișoara: Referendum pentru o statuie a lui Jimmy, cățelul Cetății, care a murit recent

Locuitorii din vechea fortăreață vor să-i facă o statuie cunoscutului cățel Jimmy, așa cum are și cățelul Hachiko din Japonia.

Autoritățile iau în calcul această variantă pentru a-l omagia pe cel care a adus, timp de 18 ani, zâmbetul pe buze turiștilor care au vizitat micul oraș medieval, Sighișoara.

Jimmy sau ”Cavalerul Blănos” așa cum era alintat pe pagina sa de Facebook, a fost și va rămâne și simbolul Sighișoarei. Câinele era iubit atât de localnici, cât și de miile de turiști care călcau pragul cetății.

Oamenii vor să-i facă o statuie cățelului, pentru ca amintirea lui să nu piară niciodată, iar primarul Sighișoarei, Ovidiu Mălăncrăvean, nu exclude această posibilitate.

Jimmy se odihnește acum în grădina unui localnic, dar veselia lui va dăinui pentru totdeauna pe străzile din Sighișoara.

Povestea lui Jimmy este asemănătoare cu cea a câinelui Hachiko, ecranizată într-un film devenit celebru, care urmărește relația dintre om și un patruped, care timp de 10 ani și-a așteptat stăpânul în același loc, până a murit.

Din 1934, statuia lui Hachiko îi întâmpină pe oameni la o stațe de metrou din Tokio.

Foto: Facebook Jimmy Dogson