Confidenţialitate

Sibiul – ideal pentru un city break de iarnă

Oraşul Sibiu se regăseşte într-un top 10 al celor mai potrivite destinaţii pentru un city break de iarnă, lista fiind întocmită de „The Guardian“.

Jurnaliştii britanici sunt de părere că Sibiul, care încheie clasamentul, este ideal pentru escapade romantice în anotimpul rece, turiştii având parte de zăpadă, străzi pietruite, turnuri medievale şi iluminat festiv.

„Este un oraş grozav pentru plimbări în timpul cărora descoperi o mulţime de clădiri medievale în care se serveşte mâncare şi băutură“, arată publicaţia.

De asemenea, jurnaliştii străini recomandă celor care se hotărăsc să viziteze Sibiul să guste mămăligă cu brânză şi apoi neapărat să bea ţuică.

„Punctul cel mai interesant al oraşului este Piaţa Mare, cu ziduri istorice şi turnuri de exploatat. Podul Minciunilor, construit în 1859, încă rezistă în ciuda superstiţiei că acesta se va prăbuşi dacă oamenii născocesc lucruri în timp ce-l traversează.“, mai scrie The Guardian.

Pentru amatorii sporturilor de iarnă, jurnaliştii britanici recomandă Păltiniş. În fruntea topului se află Poprad, un oraş din regiunea istorică Zips din Slovacia, situat la poalele Munţilor Tatra.