Confidenţialitate

Sibiu: Trafic restricționat în oraș pentru desfăşurarea Maratornului Internaţional

3200 de copii şi adulţi participă azi la prima ediţie a Maratonului Internaţional Sibiu, eveniment caritabil de strângere de fonduri pentru diferite cauze sociale.

La Maratonul Sibiu sunt înscrise 21 de proiecte pentru care aleargă peste 3.200 de copii şi adulţi, în mai multe curse – maraton, 42 de kilometri, semimaraton, 21 de kilometri, ştafetă şi cursele copiilor.

Fiecare alergător a plătit o sumă de bani la înscriere şi poate fi susţinut cu diferite sume de bani de susţinătorii care s-au înscris pe site-ul competiţiei, banii ajungând la proiectul pentru care aleargă concurentul respectiv.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean, dar şi mare parte dintre angajaţii instituţiei, vor alerga pentru susţinerea unui proiect ce vizează Spitalul de Psihiatrie din oraş, aflat în subordinea instituţiei. Viceprimarul municipiului Sibiu, Răzvan Pop, va alerga pentru un proiect care vizează Spitalul de Pediatrie din oraş, aflat în subordinea Consiliului Local.

Anul trecut, soţia şefului statului, Carmen Iohannis, a alergat la această competiţie, la proba de ştafetă, alegând un proiect destinat copiilor prematuri născuţi în Spitalul Judeţean Sibiu.

Trafic închis pe principalele artere din oraș și 2 drumuri județene 

Startul competiţiei a fost dat la ora 8.30, iar pentru buna desfăşurare a evenimentului Poliţa Rutieră închide, total sau parţial, cea mai mare parte a arterelor din oraş, mai ales în zona centrală, dar şi două drumuri judeţene, către Răşinari şi Poplaca.

Vor fi închise temporar străzile: Tribunei, Mitropoliei, Centumvirilor, Konrad Hass, Moş Ion Roata, Odobeşti, 9 Mai, Brutarilor, Magheru, Avram Iancu, Filarmonicii, Pompei Onofrei, Cetăţii, Justiţiei, între bulevardul Victoriei şi Zaharia Boiu – adică cea mai mare parte a centrului istoric al municipiului Sibiu, dar şi parcările din zona centrală.

Traficul rutier este restricţionat pe câte o bandă a marilor bulevarde din zona centrală, Corneliu Coposu şi Victoriei. În plus, se va circula alternativ pe un singur fir între Sibiu şi Răşinari, pe drumul judeţean 106 A, se va închide temporar circulaţia în comuna Răşinari şi se va închide traficul către Sibiu dinspre comuna Poplaca, pe drumul judeţean 106 A, “până când ultimul alegător la maraton îl va parcurge”.