Confidenţialitate

Sibiu: Polițist cercetat pentru un furt comis în timpul liber

Paznicul unui magazin din comuna Şelimbăr a surprins un bărbat ce avea asupra sa produse în valoare de 52 de lei, pe care nu le-a achitat.

Cercetările au dezvăluit că tânărul este polițist.

Agentul este acuzat de furt, a anunţat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu.

“La data de 31 mai a.c., în jurul orei 17.30, agentul de pază al unei societăţi comerciale, de pe raza localităţii Şelimbăr, a sesizat Poliţia Municipiului Sibiu cu privire la faptul că a surprins un client care ar fi încercat să iasă din magazin fără a achita produse în valoare de 52 de lei. La faţa locului au intervenit poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Şelimbăr care au identificat persoana în cauză. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 36 de ani, agent de poliţie în cadrul Poliţei Municipiului Sibiu, aflat în timpul liber’, a precizat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Agentul este vizat și de o anchetă disciplinară.

“La nivelul Secţiei de Poliţie Rurală Şelimbăr s-a deschis un dosar penal în care, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Menţionăm, de asemenea, că la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, s-a dispus declanşarea cercetării disciplinare faţă de poliţistul în cauză în vederea documentării şi stabilirii situaţiei de fapt”, a adăugat Elena Welter, citată de Agerpres.