Confidenţialitate

Sibiu: Pacienții COVID-19 erau ținuți și tratați într-un chioşc fast-food de la Spitalul Județean | AUDIO

Persoanele decedate erau așezate în sicriu de față cu bolnavii care așteptau să se testeze și să se interneze. Astfel de neregulile au fost găsite de noua conducere militară a Spitalului Județean din Sibiu. Noul manager susţine că neregulile au fost remediate.

 În curtea Spitalului din Sibiu există câteva chioşcuri amenajate cu termopane. Unul a devenit “salon” impropriu pentru pacienţii COVID-19, când aceştia nu au mai avut locuri la Urgenţe, sau în secţiile ATI sau Infecţioase.

Acest chioşc fast-food transformat în “salon” COVID a găzduit pacienţi infectaţi şi timp de cinci zile, după declaraţiile unora dintre ei, până când au fost transferaţi într-o secţie de spital.

Una dintre primele măsuri luate de conducerea militară a spitalului a fost să mute pacienţii care au stat în acest chioşc, fără toaletă şi baie, doar cu radiatoare băgate în prize, în clădirea administrativă a spitalului, în sala sindicatului, care a fost transformată în salon.

O altă măsură este că angajaţii de la pompe funebre nu mai sunt nevoiţi să aşeze decedaţii de COVID-19 în sicrie, în curtea spitalului, unde trupurile în saci negri erau luate din cele două containere de lângă morgă de faţă cu pacienţii care aşteptau la mică distanţă.

Potrivit noului manager, cele două containere pentru pacienţii care au decedat din cauza COVID-19 se află acum în curtea morgii spitalului.

Reamintim, Spitalul din Sibiu are o conducere militară, după ce, la jumătatea lunii trecute, odată cu intrarea în carantină a oraşului, managerul Spitalului și directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu şi-au dat demisia. A fost numită conducere militară, atât  la Spitalul judeţean, cât și la DSP.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae