Confidenţialitate

Sibiu: Festivalul Filmului European revine după 11 ani în oraş

Cinefilii sibieni şi nu numai au ocazia să vadă gratis, opt filme, în perioada 1-3 iunie, la Centrul Cultural ‘Ion Besoiu’ din Sibiu, unde va avea loc din nou, după 11 ani, Festivalul Filmului European.

În cadrul evenimentului vor rula şapte filme recente şi un clasic al anilor 1930 semnat de Jean Renoir şi restaurat pentru exigenţele spectatorilor zilelor noastre, notează Agerpres.

Gala de deschidere a ediţiei de la Sibiu va avea loc vineri, de la ora 19.00, cu documentarul britanic ‘O mamă îşi aduce fiul să fie împuşcat’ (Marea Britanie, 2017).

Din programul Festivalului Filmului European de la Sibiu mai face parte şi ‘Însoţitoarea de zbor’ (Olanda, 2017), o coproducţie româno-olandeză regizată de Jaap Van Heusden, care vorbeşte despre legătura care ia naştere între doi protagonişti care provin din lumi aproape diametral opuse: Nicu (interpretat de tânărul actor român Bogdan Iancu), un adolescent care trăieşte pe străzile Bucureştiului, şi Lin, o stewardesă din Olanda.

Organizatorii festivalului recomandă şi producţia ‘Sărutând-o pe Candice’ (Irlanda – Marea Britanie, 2017).

În festivalul de la Sibiu va fi prezentată şi pelicula ‘Iluzia cea mare’ (1937), regizată de Jean Renoir, în care joacă actorii Jean Gabin şi Erich von Stroheim.