SIBIU: Circulație alternativă pe 5 drumuri și pericol de căderi de pietre

Circulaţia rutieră se desfăşoară alternativ pe mai multe porţiuni de pe cinci drumuri judeţene, după ce s-au surpat fie şoselele, fie acostamentele, ca urmare a inundaţiilor din ultimele săptămâni, iar pe drumul dintre Tilişca şi Rod există pericolul de căderi de pietre de pe versant.

„Pe porţiunile unde este surpat drumul, se circulă pe o singură bandă, doar pentru a ocoli porţiunea de surpare. Niciun drum nu este închis, pe unele drumuri se circulă de pe o bandă pe alta, doar pe porţiunile unde este surpat acostamentul”, a precizat marţi purtătorul de cuvânt al SC Drumuri şi Poduri SA Sibiu, Monica Iliescu, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe DJ 106E între Cristian şi Jina se înregistrează surpări de versanţi şi acostamente, între Tilişca şi Rod fiind posibile căderi de pietre de pe versant. Sunt probleme şi pe DJ 106A, pe drumul care leagă municipiul Sibiu de oraşul Cisnădie şi staţiunea Păltiniş, unde s-au surpat acostamentele la kilometrii 17 şi 19+500. Se circulă alternativ şi pe DJ 105D – Chirpăr-Vard şi DJ 141 A între Şeica Mare şi Vecerd, unde, între kilometrii 25 şi 26 s-a surpat acostamentul. Drumarii lucrează pentru repararea podeţului deteriorat de inundaţii, de pe DJ 142 B – Bazna-Boian, unde se circulă doar pe o bandă.

Inundaţiile din luna iulie au afectat aproape toate localităţile din judeţul Sibiu, potrivit autorităţilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS