Sibiu: „Călătorii imaginare” într-o cabină senzorială.Festivalul internațional de Teatru, ziua a VI-a

Festivalul Internațional de Teatru Sibiu 2016 a ajuns în a VI-a zi. Europa FM, partener media al evenimentului, vă prezintă câteva repere în emisiunile „Dimineața de milioane” și „Drum cu prioritate”. Programul complet al celor peste 400 de reprezentații îl găsiți AICI

FITS 2016, 15 iunie

Cum să călătorești prin lume stând pe loc? Amatori de jocuri, fie că sunteți spectatori mari ori mici, trebuie să întâlniți trupa belgiană  MéliMélo care vă invită să intrați în celebra lor cabină senzorială. Veți pătrunde, de fapt, într-un cort inedit montat la Casa Teutsch, legați la ochi și veți porni în „Călătorii imaginare”, cum se numește întreaga operațiune, regizată de Amélie Mélotte. Regizoarea, alături de doi colegi, formează „Biroul Internațional de Călătorii Imaginare”. Veți trăi o explozie de senzații, cu sunet, materie, trosnet, miros, atmosferă, amețeală, furnicături,până la evadare… Programul exact al „călătoriilor” îl găsiți AICI.


Ora 11.00 aduce, ca de obicei la FITS 2016, o nouă conferință dedicată teatrului și cărților despre teatru, găzduite de librăria Habitus. Azi, George Banu, președintele onorific al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, va prezenta volumul “Convorbiri teatrale. Festivalul International de Teatru de la Sibiu”.

convorbiri-teatrale

Aveți ocazia, dacă ajungeți la Sibiu, să vedeți la Cercul Militar spectacolul „Orb de mină” de Csaba Székely, în regia lui Bogdan Sărătean. Sat de munte din Transilvania, în zilele noastre. Oameni singuri. Singuri, deși împreună. Un străin tulbură liniștea așezării: un polițist face o investigație iar aparenta liniște a satului pare să ascundă monștri, care ies la iveală în cele mai diverse forme: lăcomie, xenofobie, crimă.

orb-de-mina-2

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS