Confidenţialitate

Sibiu: 16 noi cazuri de rujeolă, la copii nevaccinaţi

Şaisprezece cazuri noi de rujeolă au fost confirmate, în judeţul Sibiu, la copii nevaccinaţi cu vârste cuprinse între şase luni şi şase ani, nefiind înregistrat niciun deces, au anunţat, luni, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, care au precizat că Ministerul Sănătăţii a mai trimis în judeţ peste trei mii de doze de vaccin.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de către reprezentanţii DSP Sibiu, 16 cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în judeţ, în urma analizelor de laborator.

Pacienţii sunt copii, cu vârste cuprinse între şase luni şi şase ani, nevaccinaţi, din Boian (2 cazuri), Laslea (2 cazuri), Copşa Mare (1 caz), Axente Sever (1 caz), Dumbrăveni (2 cazuri), Mălâncrav (1 caz), Mediaş (2 cazuri), Sibiu (2 cazuri), Şeica Mică (1 caz), Tărnava (1 caz) şi Nou (1 caz).

Numărul total al cazurilor confirmate până în prezent a ajuns astfel la 34, nefiind înregistrat niciun deces.

“Reamintim importanţa vaccinării împotriva pojarului, aceasta fiind singura modalitate de prevenire a bolii. Odată ce rujeola s-a declanşat, pot fi tratate numai simptomele acesteia. Două doze de vaccin rujeolic protejează copilul aproape 100% împotriva bolii şi complicaţiior potenţial severe ale acesteia sau care pot duce la deces. Prima doză de vaccin ROR se administrează, conform Calendarului naţional de vaccinare, la 9 luni sau chiar la 7 luni (în caz de focar), iar a doua la vârsta de 5 ani”, se arată în comunicat.

De asemenea, reprezentanţii DSP Sibiu anunţă că, având în vedere epidemia naţională de rujeolă, Ministerul Sănătăţii a repartizat la nivel naţional 109.000 doze de vaccin ROR, din care judeţului Sibiu i-au revenit 3.020 doze.

Vaccinul, ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Sibiu în cursul zilei de vineri, a început de luni să fie distribuit medicilor de familie din judeţ, pentru demararea acţiunilor de vaccinare împotriva pojarului.

În prezent, în judeţul Sibiu au fost catagrafiaţi aproximativ o mie de copii restanţieri la vaccinarea cu vaccin rujeolic.