Confidenţialitate

”Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze!”, cu Gașca Zurli și Mirela Retegan în acest week-end, la Vatra Dornei

Cea mai mare campanie de accesibilizare a pârtiilor din România pentru persoanele cu dizabilități ia startul weekendul acesta, la Vatra Dornei.

Gașca Zurli și Mirela Retegan vin să îi încurajeze pe oamenii speciali care doresc să învețe să schieze.

Prima activitate din cadrul celei mai mari campanii de accesibilizare a pârtiilor din România pentru persoanele cu dizabilități, derulată de asociația Caiac Smile, ”Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”, se va desfășura între 21 și 26 ianuarie pe pârtia Veverița din Vatra Dornei. Reprezentanții asociației vor fi prezenți în fiecare zi, între orele 10.00 și 17.00, pregătiți să-i inițieze în acest sport pe oamenii speciali care li se vor alătura. Aceștia vor avea la dispoziție mai multe monoschiuri, dispozitive special create pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, cu ajutorul cărora se vor bucura de independență pe pârtie.

Mirela Retegan și Gașca Zurli vor fi și ei pe pârtie, în intervalul 21-23 ianuarie, ca să îi încurajeze pe oamenii speciali care doresc să învețe să schieze.

Asociațiile persoanelor cu dizabilități din regiune sunt invitate să îi încurajeze pe beneficiarii lor să participe la activitățile special concepute pentru ei pe pârtia Veverița din Vatra Dornei. NU este nevoie de înscriere sau programare pentru încercarea monoschiurilor.

Nouă ni se pare normal ca, atunci când mergem la schi și nu avem echipament, să putem închiria unul și apoi să ne bucurăm de zăpadă și de aer curat. Și oamenii cu dizabilități au acest drept. Și ei trebuie să poată să simtă bucuria alunecării pe zăpadă. Și asta ne dorim să realizăm noi, prin proiectul nostru: să accesibilizăm sporturile de iarnă pentru persoanele cu dizabilități”, declară Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac Smile.

Ionuț Stancovici a stat de vorbă cu noi pe Drum cu Prioritate.
Misiunea lui este să facă în așa fel încât fiecare pârtie de schi din România să fie accesibilă și persoanelor cu dizabilități și asta cu ajutorul unor scaune special pregătite cu schiuri. Europa FM susține acest demers: ”Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Următoarele opriri ale ”găștii” Caiac Smile, cu tot cu monoschiurile de test, vor fi pe pârtia Feleacu, din județul Cluj și Poiana Brașov. Apoi vine rândul, conform unui program ce urmează să fie anunțat în presă și postat pe pagina FB Caiac Smile, tuturor pârtiilor din România, printre care: Cavnic, Mărișel, Muntele Mic, Cheile Grădiștei, Întorsura Buzăului, Durău, Câmpulung Moldovenesc, Predeal.

Scop ambițios: cât mai multe monoschiuri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, pe minim 10 pârtii din România.

Până în prezent, asociația Caiac Smile a reușit deja să achiziționeze 13 scaune.