Confidenţialitate

Sheriff Tiraspol – Farul, meciul din preliminariile Ligii Campionilor care provoacă dispute | AUDIO

Provoacă dispute meciul Sheriff – Farul, din preliminariile Ligii Campionilor, programat mâine la Tiraspol, capital regiunii separatiste Transnistria. Organizația neguvernamentală Promo-LEX critică decizia UEFA de a permite disputarea partidei în condițiile în care tot UEFA a interzis, din 24 iunie anul trecut, desfășurarea meciurilor sub egida sa în Transnistria.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentanţii asociaţiei Promo-LEX amintesc: Transnistria este un spaţiu închis, izolat controlat de un regim ilegal, unde drepturile omului nu pot fi promovate, monitorizate, evaluate şi apărate, notează site-ul deschide.md.

La 24 iunie 2022, UEFA anunţa interzicerea organizării meciurilor de fotbal sub egida sa în regiunea transnistreană din motive de securitate.

De atunci, administrația separatistă de la Tiraspol a decis introducerea codului roşu, ulterior galben, de ameninţări teroriste, care nu a fost modificat sau anulat.

La 4 iulie, Comitetul Executiv al UEFA a stabilit că meciul Sheriff – Farul se poate desfășura la Tiraspol – iar asociația Promo-LEX arată că decizia este cel puţin „incoerentă şi bazată pe informaţii eronate sau incomplete”.

Acest acord pentru desfăşurarea meciului pe stadionul din Tiraspol este, potrivit Promo-LEX „un cadou generos şi gratuit”, inclusiv de imagine şi financiar pentru administraţia locală ilegală.
Meciul Sheriff Tiraspol – Farul Constanţa este programat marţi, de la ora 20.00, la Tiraspol, în manşa secundă a turului 1 preliminar al Ligii Campionilor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Presa internațională, despre victoria lui Carlos Alcaraz. L’Équipe: „Rachetă full metal” | AUDIO