Confidenţialitate

Sfaturi și trucuri pentru organizarea dulapului cu haine

Există numeroase ocazii în care îți place să îți cumperi un nou articol vestimentar. Poate să fie vorba de o reducere substanțială de preț, de o piesă aflată în tendințe sau, pur și simplu, de un mod prin care vrei să te răsplătești pentru o anumită reușită.

Ce faci însă atunci când dulapul tău nu este atât de generos în dimensiuni pe cât ți-ai dori? Începi să organizezi hainele cât mai inteligent posibil, astfel încât să folosești la maximum spațiul disponibil. Dacă dorești să afli care sunt trei cele mai ușor de implementat sfaturi și trucuri pentru organizarea dulapului cu haine, citește rândurile de mai jos.

  1. Folosește-te de cutii

Este foarte probabil să fi auzit deja de faimoasa japoneză Marie Kondo, care ne învață cum să ne împachetăm hainele în cel mai eficient mod posibil. Ea recomandă ca soluție de aranjare a hainelor varianta de a ne folosi de cutii pentru depozitare și organizare.

Avantajele sunt multiple. În primul rând, poți separa hainele pe categorii, de exemplu, șosete și lenjerie intimă. În al doilea rând, întrucât nu le mai așezi sub formă de teanc, ci unele lângă altele, precum cărțile în bibliotecă, vei ști în orice moment unde se află fiecare articol în parte.

Al treilea avantaj este acela că totul este organizat într-un mod mult mai compact. Mai mult, dacă alegi cutiile în dimensiuni ce se potrivesc perfect spațiului tău, reușești să îl folosești la maximum.

  1. Pune pe umerașe hainele delicate

Este important să acorzi o atenție deosebită tuturor acelor piese vestimentare care sunt confecționate din materiale mai pretențioase: mătase, satin și, bineînțeles, stofă. Cel mai simplu mod prin care poți face acest lucru este acela de a le agăța pe umerașe. Astfel, stând atârnate, eviți situațiile în care vor face cute greu de îndepărtat în urma depozitării.

În cazul în care dulapul tău nu are o astfel de zonă dedicată umerașelor, o poți crea chiar tu, cu ușurință. Nu trebuie decât să renunți la câteva polițe și apoi să prinzi o bară de haine în spațiul eliberat. Ține însă cont și de înălțimea la care montezi suportul de umerașe. Specialiștii recomandă ca pentru hainele lungi și rochii înălțimea să fie de 192 cm, în timp ce pentru hainele mai scurte și fuste, 92 cm sunt de ajuns.

  1. Creează un flux logic

Nimic nu este mai neplăcut decât să pierzi minute bune dimineața, încercând să te decizi ce anume să porți în ziua respectivă. Îți poți ușura alegerile dacă apelezi la un truc extrem de simplu: acela de a așeza hainele în dulap într-un mod cât mai logic.

Mai exact, organizează-le conform părții corpului căreia i se adresează: în partea de sus tot ce înseamnă cămăși, tricouri, bluze, iar în partea de jos fuste și pantaloni. Astfel, atunci când vei deschide dulapul cu haine, îți va fi mult mai ușor să faci mental câteva combinații rapide de articole, mixând câte o piesă din cele două zone.

Un dulap cu haine bine organizat îți simplifică foarte mult alegerile zilnice și astfel poți câștiga în fiecare dimineață câteva minute bune, doar pentru tine. Mai mult decât atât, este important ca, atunci când deschizi ușa, să vezi cum totul este așezat la locul lui și să găsești cu ușurință orice piesă vestimentară pe care ai dori să o îmbraci.

Foto: Pexels/Anastasia Shuraeva