Confidenţialitate

Sevilla, intre tapas si flamenco

Luptele cu tauri sunt la ele acasă in Sevilla. Este și orașul legendarului Don Juan, precum și scena unor opere celebre ca ‘Bărbierul din Sevilla’,’Don Giovanni’, ‘Nunta lui Figaro’ şi ‘Carmen’. Dar, mai ales, orașul din inima regiunii este patria dansului și a muzicii flamenco. Aici descoperim Muzeul Dansului Flamenco, iar restaurantele din oraș oferă – pe lângă mîncăruri și băuturi andaluze – spectacole de flamenco.

Dacă aveți vreme, alocați câteva zile bune pentru a-i descoperi frumusețile. Dacă, însă, nu aveți prea mult timp la dispoziție, iată o listă foarte scurtă a obiectivelor turistice. În primul rând, trebuie vizitat Palatul Regal Alcazar, care arată exact ca în poveștile Șeherezadei. Apoi, nu ratați Catedrala Sevilla; găzduiește adevărate comori, inclusiv cel mai mare altar din aur din lume. De asemenea, plimbați-vă în Plaza de Espana și mergeți la Plaza de Toros.

Din păcate, nu există curse directe București – Sevilla. Dar putem zbura până la Madrid sau Malaga și de acolo putem lua fie trenul, fie autobuzul până în Sevilla.

Trebuie să știți că indiferent ce perioadă alegeți pentru a călători, în sudul Spaniei vremea e plăcută aproape tot anul. În decembrie, temperaturile pot urca până la 19-20 de grade Celsius.