Sevil Shhaideh, propunerea PSD pentru funcția de premier

Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării, este propunerea PSD pentru funcția de premier.

Anunțul a fost făcut de Liviu Dragnea, președintele PSD.

Cu acest nume a mers coaliția PSD-ALDE la consultările de la Palatul Cotroceni.

Liviu Dragnea a spus că, dacă va fi desemnată, Sevil Shhaideh va fi premierul României, iar el va fi ”responsabilul politic”.

”Responsabilitatea politică este în primul rând la mine şi nu am de gând să o las”, a declarat Liviu Dragnea, care anterior spusese că el nu îşi poate asuma ”deocamdată” funcţia de premier, din cauza unei ”condamnări nedrepte” şi a unei ”legi neconstituţionale”.

Preşedintele PSD a spus că a trebuit să ţină cont de dorinţa de a face o propunere care să îi dea garanţia că îndeplineşte câteva condiţii: că e un om care munceşte, ştie, are determinare, să aibă încredere toatală în persoana respectivă şi să îi dea posibilitatea ca el să îşi asume în continuare răspunderea pe acţiunile guvernamentale.

Sevil Shhaideh este și fina lui Liviu Dragnea și a lui Nicușor Constantinescu, fost președinte al CJ Constanța.

Sevil Shhaideh a fost timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa, iar din 2012, după venirea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării, aceasta a fost numită secretar de stat în minister.

După ce procurorii au început urmărirea penală pe numele lui Liviu Dragnea, liderul PSD a plecat din Guvern. În locul său a fost numită Sevil Shhaideh.

Sevil Shhaideh are 50 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică.

În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

În perioada 1987-1991, ea a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa, iar din 1991 şi până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa.

Ulterior, din 1993 şi până în 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice în Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa, iar între anii 2007 şi 2012 a condus Direcţia Generală de Proiecte din CJ Constanţa, având ca principale atribuţii coordonarea şi managementul proiectelor cu finanţare europeană.

Simultan, ea a ocupat postul de coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. De asemenea, din anul 2000, ea este preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Informaticienilor din Administraţia Publică.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS