Sevil Shhaideh despre OUG privind Codurile: Nu ştiu dacă va fi retrasă

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat sâmbătă, la Parlament, referitor la ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, că nu ştie dacă va fi retrasă, iar de două săptămâni se vorbeşte numai despre această chestiune, în timp ce „prioritatea” o reprezintă bugetul ţării.

 

„Nu ştiu dacă va fi retrasă, eu ies de la discuţiile pe buget şi cred că prioritatea pentru noi, astăzi, este bugetul acestei ţări. Eu nu comentez aceste lucruri pe care nu le ştiu. Haideţi să vorbim despre buget dacă vreţi, totuşi am fost la Comisia de buget-finanţe”, a afirmat ministrul Dezvoltării, întrebată dacă OUG privind modificarea Codurilor penale va fi retrasă.

 

La insistenţele presei care i-au solicitat opinia vizazi de modificările aduse Justiţiei, Sevil Shhaideh a spus iritată că de două săptămâni se discută numai despre OUG, iar prioritatea o reprezintă bugetu ţării.

 

„De două săptămâni, toată lumea a vorbit numai despre această ordonanţă. În acest moment sunt structuri, sunt instituţii care se vor pronunţa mai departe. Eu cred că toată lumea trebuie să vorbească despre buget dacă vrem, oamenii care trebuie să beneficieze de tratament pentru cancer să vadă medicamentele, copiii care au nevoie de vaccinuri să vadă aceste vaccinuri. Încercăm să ne facem treaba, să adoptăm acest buget”, a răspuns ministrul Dezvoltării Regionale.

 

La remarca presei care i-a spus că este şi vicepremier şi a participat la şedinţa de Guvern în care s-a adoptat OUG de modificare a Codurilor penale, Sevil Shhaideh a replicat: „De  două săptămâni toată lumea ştia, nu este ceva de care cineva nu a ştiu. De două săptămâni sunt dezbateri publice şi încercări de a rezolva aceste acte normative”.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că va propune o soluţie de detensionare a situaţiei din cauză că simte că ”membrii PSD nu mai pot fi ţinuţi în frâu”, fiind posibilă chiar şi abrogarea OUG 13/2017 privind modificarea codurilor penale, cu condiţia ca soluţia să fie acceptată şi de către premierul Grindeanu.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS