Confidenţialitate

Seul: Autoritățile vor impune cele mai drastice restricţii de la începutul pandemiei

Cele mai drastice restricţii pe care le-a cunoscut capitala sud-coreeană de la începutul pandemiei vor fi impuse în perioada următoare, a anunţat guvernul de la Seul, vineri, avertizând asupra înmulțirii cazurilor de coronavirus.

Statul asiatic a fost considerat, mult timp, un model de gestionare a crizei sanitare, datorită disciplinei populaţiei care a respectat foarte riguros instrucţiunile de distanţare fizică.

Vaccinarea se desfăşoară într-un ritm foarte lent din cauza lipsei de doze.

Guvernul a anunţat, vineri, un record de 1.316 noi cazuri.

Majoritatea acestor noi contaminări au fost consemnate la Seul şi în împrejurimi, o zonă în care locuieşte aproape jumătate din populaţia ţării.

Au fost identificate focare de infectare cu coronavirus în şcoli, birouri, centre comerciale.

Cele mai multe dintre noile cazuri sunt în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, dintre care cele mai multe nu sunt încă eligibile pentru vaccinare, potrivit autorităţilor sanitare.

Noile restricţii, care vor intra în vigoare luni pentru două săptămâni, vor interzice reuniunile cu mai mult de două persoane după ora 18:00. Şcolile precum şi barurile şi cluburile de noapte vor fi închise.

Cafenelele şi restaurantele nu vor funcţiona la capacitate maximă şi doar livrarea la pachet va fi autorizată după ora 22.00