Confidenţialitate

Sesizare penală pentru poluare în urma deraierii trenului privat de la Arad | AUDIO

Sesizare penală pentru poluare, după deraierea de marți din municipiul Arad a trenului care transporta motorină. Pentru că aproximativ 25.000 de litri de motorină s-au scurs după ce două vagoane-cisternă s-au răsturnat, Garda de Mediu va depune sesizare penală pentru poluare.

Conducerea Gărzii de Mediu Arad spune că operatorul privat al trenului este invitat la sediu pentru încheierea actului de control, iar ulterior instituţia va depune sesizare penală privind protecţia mediului.

Și primarul Aradului, Călin Bibarț, prezent la fața locului imediat după producerea incidentului, a declarat că firma va trebui să decoperteze terenul, domeniu public al orașului, pe care s-a scurs motorina.

Pompierii arădeni au acţionat, marţi, timp de câteva ore pentru a preveni izbucnirea unui incendiu după ce 2 din cele 26 de vagoane cisternă ale trenului au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat și dintr-unul a curs motorină.

Incidentul a avut loc la limita dintre cartierele Subcetate şi Aradul Nou, din municipiul Arad, la scurt timp după ce trenul plecase din staţia Aradul Nou spre Gara Centrală a oraşului.

Foto: ISU Arad