Sesiuni de instruire pentru viață independentă, finanțate cu ajutorul formularelor de redirecționare a 2% din impozitul pe venit din partea angajaților

Fiecare angajat român poate alege cauza socială pe care vrea s-o sprijine, iar acest sprijin nu îl costă nimic. Între organizațiile care mizează pe sprijinul primit din redirecționarea a 2% din impozitul pe profit este și

Fundația Motivation anunță că folosește sumele colectate pentru serviciile de mobilitate destinate persoanelor cu dizabilitate locomotorie. În 2017, din banii redirecționați către Motivation s-au organizat 12 sesiuni de instruire pentru 34 de utilizatori de scaune rulante la sediul Fundației din localitatea Buda, comuna Cornetu, Ilfov.

”Aceste sesiuni de instruire pentru viață independentă înseamnă că, sub îndrumarea unui instructor care este el însuși utilizator de scaun rulant, participanții învăță despre poziționarea corectă în scaun rulant; tehnici de manevrare și deplasare în scaun rulant (urcarea și coborârea rampelor, a bordurilor, a treptelor); tehnici de transfer în și din scaunul rulant, autoservire și autoîngrijire; prevenirea și tratarea unor probleme medicale asociate dizabilității (management vezical și intestinal, tratarea și prevenirea escarelor); depășirea problemelor emoționale și legate de sexualitate; accesarea drepturilor persoanelor cu dizabilități în baza Legii 448/2006. Toate aceste lucruri par foarte ușoare și la îndemână, însă fără instruirea necesară, utilizatorii de scaun rulant ajung să se marginalizeze și să trăiască o viață în izolare și vulnerabilitate.

Redirecționarea celor 2% din impozitul pe venit este o alegere personală a angajaților, gratuită pentru aceștia și de mare ajutor pentru Fundația Motivation!

Campania de redirecționare a celor 2% din impozitul pe venit constă, anul acesta, în promovarea, în rândul angajaților a cauzei Fundației Motivation, astfel încât să schimbăm cât mai multe vieți în bine”, explică Monica Tăutul, Responsabil comunicare la Fundația Motivation România.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS