Sesiunea plenară a Parlamentului European, redusă la o singură zi, pe fondul crizei coronavirusului

Sesiunea plenară a Parlamentului European, ce ar fi trebuit înceapă luni și să se încheie joi, va fi redusă la o singură zi de lucru, cea de marți, au anunțat mai mulți europarlamentari români.

„Având în vedere răspândirea cazurilor de coronavirus, sesiunea plenară a Parlamentului European de săptămâna aceasta va fi redusă la o singură zi de lucru: ziua de marți”, a scris, luni, pe pagina de Facebook, Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL.

Potrivit lui Mureșan, marți, europarlamentarii vor dezbate doar chestiunile urgente, cum ar fi epidemia de coronavirus.

„Vom dezbate numai subiectele urgente: epidemia de coronavirus, Bugetul multianual al Uniunii Europene și situația la granița dintre Grecia și Turcia. Acum (luni n.red.), la ora 17.00 (ora Bruxelles-ului), președintele Parlamentului European va deschide sesiunea, va anunța aceste măsuri și va închide imediat sesiunea”, a mai anunțat Mureșan.

„Având în vedere cele mai noi evoluții în cazul Coronavirus, am decis că sesiunea plenară din luna aceasta va avea loc la Bruxelles, nu vor exista sesiuni de vot, iar sesiunea se va încheia mâine seară”, a scris, la rândul său, pe pagina de Facebook, Dacian Cioloș, președintele grupului Renew Europe.

Potrivit lui Cioloș, în cadrul sesiunii plenare, europarlamentarii vor discuta și despre bugetul UE și situația migranților.

„Soarta bugetului UE pe termen lung. Renew Europe și Alianța USR PLUS luptă pentru un buget ambițios care trebuie să răspundă angajamentelor UE și provocărilor cu care se confruntă Uniunea Europeană, cum ar fi schimbările climatice, migrația sau securitatea, și să continue să sprijine fermierii, orașele și regiunile din întreaga Europă. Încheiem sesiunea plenară cu o dezbatere privind evoluția situației migranților și refugiaților de la granița Greciei cu Turcia și acțiunile care vor fi luate de UE”, a scris Cioloș.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS