Serviciile secrete ucrainene dau o inregistrare in care arata, in opinia lor, ca avionul a fost doborat de separatistii prorusi

Înregistrările respective au fost publicate de ‘Kiev Post’ și au fost preluate de agențiile de presă internaționale.

Serviciile secrete ucrainene au dat publicitații o înregistrare audio care arată, în opinia lor, că avionul prăbușit în estul Ucrainei a fost doborât de separatiștii pro-ruși – crezând că e vorba de un avion militar.

Înregistrările respective au fost publicate de ‘Kiev Post’ și au fost preluate de agențiile de presă internaționale.

Separatiştii, pe de altă parte, contestă autenticitatea conversaţiilor interceptate de serviciile secrete ucrainene.

Apelul a fost iniţiat de către Igor Bezler la 20 de minute după producerea accidentului. Supranumiţi ‘Maiorul’ şi ‘Grecul’, cei doi ofițeri ruși vorbesc despre avionul prăbușit în Ucraina. Insurgenţii descriu locul accidentului.

MAIORUL: Ei, ce se întâmplă?

GRECUL: E un avion civil.

MAIORUL: Sunt mulţi oameni la bord?

GRECUL: Foarte mulţi! Rămăşiţele au ajuns până în curţi.

GRECUL: Sunt părţi din interiorul navei, fotolii şi corpuri omeneşti.

MAIORUL: Armament este?

GRECUL: Nu. Doar lucruri ale civililor – Haine, medicamente, prosoape, hârtie igienică.

MAIORUL: Acte sunt?

GRECUL: Da, ale unui student din Indonezia. De la Universitatea Thompson.

Preşedintele ucrainean susține că prăbușirea avionului malaysian în estul Ucrainei nu este un simplu incident sau catastrofă, ci este ‘un act terorist’. Iar insurgenţii separatişti au ‘ucis dintr-o lovitură’ aproape 300 de persoane, printre care femei, copii, cetăţeni ai altor state.

Petro Poroşenko nu exclude posibilitatea ca avionul de pasageri prăbuşit în estul Ucrainei să fi fost doborât cu o rachetă. Războiul a depăşit astăzi frontierele Ucrainei, iar consecinţele acestui război sunt suportate de întreaga lume, mai spune preşedintele ucrainean.

De cealaltă parte, insurgenţii proruşi din estul Ucrainei contestă autenticitatea înregistrărilor telefonice interceptate de Serviciul ucrainean de securitate cu privire la doborârea avionului malaysian.