Service mai ieftin pentru maşini

Vizita la service poate însemna mai puţin stres şi o economie la bugetul familiei graţie unui site lansat de un grup de clujeni.

Autoeconom.ro este un proiect, pornit în Baia Mare, relativ recent, care le oferă posesorilor de maşini posibilitatea de lăsa service-urile să se lupte pentru a le câştiga încrederea şi implicit o vizită pentru reparaţii sau verificările periodice.

Dacă pentru utilizator site-ul este complet gratuit, un service trebuie să plătească un abonament lunar şi să treacă printr-un proces de verificare pentru a putea fi parte din proiect.

‘Ideea acestui proiect ne-a venit în timpul perioadei cât eram studenţi în Danemarca. Am avut o problemă la maşină şi trebuia să ajung la service. Neavând pe cine să întreb să îmi recomande un service, am căutat online. În urma căutării am găsit o platformă care îţi oferea posibilitatea de a descrie problema şi a primi oferte de preţ de la service-uri auto din apropiere.

Platforma garanta că toate service-urile care ofertează sunt verificate şi au un anumit standard de calitate. La scurt timp am primit 3 oferte de preţ care specificau exact cum se va desfăşura operaţiunea, piesele folosite, durata şi costul. Am ales o ofertă de preţ în funcţie de evaluările pe care le avea service-ul respectiv de la clienţii anteriori. Acest lucru mi-a dat încredere că serviciile lor sunt de calitate.

Dupa această experienţă, am decis să facem ceva asemănător şi în România, ştiind problemele cu care se confruntă proprietarii de maşini în momentul în care trebuie să ajungă la service’, explică Tudor Cioltea, Co-Fondator şi Director de Dezvoltare autoeconom.ro, cum a început proiectul şi cum funcţionează platforma.

Autoeconom.ro are patru co-fondatori şi alte 6 persoane implicate pe partea de dezvoltare, design, consultanţă tehnică şi marketing. În spatele platformei deja sunt peste 200 de service-uri care abia aşteaptă să se lupte pentru potenţialii clienţi, unul dintre principalele criterii fiind preţul cel mai bun.

‘Până în acest moment cea mai mare economie de preţ a fost de 950 de lei pentru o vopsire integrală, această economie realizându-se făcând diferenţa dintre 2 oferte de preţ cu aceleaşi caracteristici. Vizita la service s-a încheiat fără probleme, iar clientul a fost foarte mulţumit de rezultate’, spune Tudor Cioltea.

Cum funcţionază siteul

Ca utilizator poţi cere oferte pentru revizii, reparații, operaţiuni de întreținere sau alte sarcini de atelier, folosind un formular simplu. Va trebui să completezi detaliile legate de problemele autovehiculului, datele tehnice ale acestuia, data şi localitatea în care doreşti efectuarea operaţiunilor şi datele tale de contact.

După trimiterea cererii de ofertă, service-urile auto din zona selectată vor fi notificate şi îţi vor trimite oferte. Vei fi anunţat printr-un e-mail şi/sau SMS ori de câte ori primeşti o ofertă. Toate service-urile auto membre autoeconom.ro funcționează legal – sunt autorizate în cadrul RAR (Registrul Auto Român) și înregistrate la ONRC (Oficiul Național al Registrului Comerțului).

După primirea ofertelor, ai posibilitatea de a le compara pe baza unor parametrii precum: rating-ul și comentariile utilizatorilor anteriori, preț, distanța față de service şi garanția oferită pentru lucrare.