Confidenţialitate

Serile Filmului Românesc aduc la Iași primul film realizat în România – VIDEO

În luna iunie, la Iași se adună cinefilii din toată țara pentru a descoperi filme românești de colecție sau succese din zilele noastre, dar și actori, regizori și oameni din industria cinematografică, reuniți de 9 ani în cadrul SFR (Serile Filmului Românesc), un eveniment pornit de o asociație de studenți la jurnalism. În spatele proiectului se află Andrei Giurgia, directorul SFR, care explică la Europa FM care sunt motivele pentru care nu ar trebui să ratați SFR 2018 începând din 6 iunie.

Cea de-a IX-a ediție a Serilor Filmului Românesc îi este dedicată maestrului Victor Rebengiuc. Cinefilii îl vor putea întâlni pe actorul român de film și teatru în perioada desfășurării festivalului, 6-10 iunie 2018.

Actorul va fi prezent la gala de deschidere a festivalului, când va fi celebrată întreaga carieră a actorului în prezența publicului și a altor protagoniști din filmul care va rula atunci.

„Din 2010, ne place să promovăm filmul românesc din toate timpurile, iar personalitățile care au fost la festival de-a lungul timpului ne confirmă faptul că inițiativa noastră contează, că publicul vrea să vadă film românesc pe marele ecran și că putem merge cu încredere mai departe”, spune Andrei Giurgia, directorul SFR.