Serialul Game of Thrones nu va fi afectat de Brexit

Fanii „Game Of Thrones” s-au temut că rezultatul votului de la referendumul organizat joi, în Marea Britanie, va avea un impact negativ asupra serialului filmat în Irlanda de Nord.

Asta pentru că se credea că este fondat parțial prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Dar producătorul serialul a dat asigurări că rezultatul BREXIT nu va afecta filmările, deoarece rețeaua de televiziune nu a primit fnanțare de la Fondul respectiv, în niciun caz pentru ultimele sezoane.

Totuși industria filmului britanic va avea de suferit în urma deciei britanicilor de a părăsi UE, se teme președintele asociației comerciale din industria de divertisment global. Într-un interviu pt Hollywood reporter, el spune că nu știe cum va funcționa relația cu coproducătorii, finanțatorii sau distribuitorii, și dacă vor fi noi taxe sau cum se va face finanțarea producțiilor fără niciun ajutor din partea agențiilor europene de finanțare.

Joi, 52 la sută dintre britanici au decis să iasă din UE, iar 48 la sută au votat pentru a rămâne. Ieșirea din UE se va face treptat, în următorii 2 ani, spun oficialii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS