Seri de spectacole pentru adulţi la teatrul ”Ţăndărică”/ Se pregătește ”Țara copiilor” – un spectacol despre copiii care au părinții plecați la muncă în străinătate

În fiecare lună, teatrul de animație ‘Țăndărică’ va programa câte un spectacol rezervat adulților. Programul va fi anunțat pe site-ul instituției, www.teatrultandarica.ro/program.

Teatrul de Animaţie ‘Ţăndărică’ programează, lunar, câte un spectacol de seară destinat adulților. Directorul teatrului, Călin Mocanu, spune – într-un interviu acordat Europa FM – că, prin această inițiativă, se încearcă extinderea audienței, prin teme de actualitate – AUDIO 1.

‘Teatrul românesc pentru copii este, oarecum, bătrâior. Gândurile noastre se duc spre o reconstrucție. Noi spunem povești frumoase, ceea ce nu e rău deloc, copiii trebuie să vină să vadă povești, dar trebuie să vadă și realități din jurul lor’, spune Călin Mocanu.

‘Play Shakespeare’ a fost primul spectacol pentru adulţi prezentat anul acesta la ‘Ţăndărică’ (reprezentația a avut loc miercuri, 14 ianuarie) – AUDIO 2.

‘Play Shakespeare’ este o adaptare după piesele lui William Shakespeare, care prezintă într-o versiune modernă mitul lui Hamlet și povestea de dragoste dintre Romeo și Julieta. Scenariul este semnat de Cristian Pepino.

Trupa teatrului ‘Țăndărică’ pregătește un spectacol care va aborda o temă sensibilă în România în această perioadă: copiii ai căror părinți sunt plecați în străinătate: ‘În România, nu există o atenție în dramaturgia pentru copii și atunci vom adapta texte românești, poate chiar romane, cum este un roman foarte interesant despre copiii care au părinții plecați în Italia. Este una din dramaturigiile la care lucrăm acum, care se numește ȚARA COPIILOR, care va apărea în curând’AUDIO 3.

În interviul acordat Europa FM, Călin Mocanu spune că și pentru spectacolele destinate copiilor există tot mai des solicitări ca reprezentațiile să fie programate și seara – AUDIO 4.Teatrul Ţăndărică a fost înființat în 1945. Așadar, de 70 de ani, pe scena acestei instituții culturale sunt prezentate zeci de spectacole bazate pe texte din literatura română și străină, precum Pinocchio, Cenuşăreasa, Capra cu trei iezi, Punguţa cu doi bani, Păcală, Cei trei purceluşi, Lampa lui Alladin, Motanul Încălţat).